Case:
Landvast

Bij bioscoop Landvast in Alblasserdam werd er nagedacht om de pauze tijdens de film af te schaffen. Maar hoe denken de verschillende bezoekers van Landvast hier over? In een periode van twee weken werd de Anapod ingezet om hier zicht op te krijgen.

Pauze tijdens de film?

In 2018 werd de mening van de bioscoopbezoekers gepeild. Bij de kassa en bij de bar werd een Anapod neergezet met daarop de eenvoudige vraag: ”Pauze tijdens de film?” Op de Anapod gaven 21% van de bezoekers met één druk op een knop hun mening.

Anapod verzamelde de mening van de bezoeker en zonder extra handeling werd de mening verrijkt met het tijdstip, de locatie en het geslacht en de leeftijd. Van alle respondenten was 72% man en 41% van alle respondenten viel in de leeftijdscategorie van 30-39 jaar. Mede door deze extra data is de uitkomst beter te duiden.

Het resultaat van de peiling was dan ook duidelijk: 75% is voor een pauze tijdens de film. (70% man / 30% vrouw) en 25% is voor afschaffing van de pauze (75% man / 25% vrouw). Een ruime meerderheid binnen alle leeftijdscategorie is voor een pauze tijdens de film. De leeftijdscategorie 18-29 jaar was het meest uitgesproken met 81% voor een pauze tijdens de film.

Zo werd op basis van een eenvoudig onderzoek de mening van de bezoekers verzameld en kon er een onderbouwde keuze gemaakt worden of de pauze moest blijven.

  • datum:2018
  • tools:

    Savvy Retail – Anapod

Bekijk meer cases