De Inspiratiekamer ALV / AVA

Om het onderwerp uit zoveel mogelijk verschillende perspectieven te bespreken selecteren wij o.a. op basis van de functie. De inschrijving is definitief zodra u van ons een bevestiging heeft ontvangen. Deelname aan een inspiratiemiddag is geheel gratis. Voor een no show of een afmelding op de dag zelf rekenen wij een vergoeding van €55. Het is altijd mogelijk om iemand anders deel te laten nemen.

De inspiratiemiddag zaal plaatsvinden in de inspiratiekamer bij Savvy Congress in Alblasserdam. De ontvangst is vanaf 13:00 uur en de inspiratiemiddag start om 13:30. Rond 15:30 sluiten we af en is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en iets lekkers.

 • Inschrijven  * Deze informatie hebben wij nodig voor het verwerken van je inschrijving.

  Kies een datum:

 • Meer info

  Ben je betrokken bij de organisatie van een aandeelhouders- of ledenvergadering waar formele stemmingen plaatsvinden, volgens de statuten? Tijdens deze inspiratiesessie praten, discussiëren en inspireren we elkaar aan de hand van enkele innovatieve tools waarmee stemmingen -al dan niet op afstand – exact volgens de statuten uitgevoerd kunnen worden.

  De eerste vraag is: “Welke uitdagingen hebben jullie . rondom het stemmen?” Leden van het stembureau, de voorzitter, medewerkers van de ledenadministratie of de notaris, ze hebben allemaal hun uitdaging.

  Met de juiste aanpak is het stemmen tijdens een aandeelhouders- en ledenvergaderingen (AVA & ALV) kinderspel. Speel je het spel goed dan is het een koud kunstje om dit formeel en wettelijke verplichte deel snel en efficiënt af te ronden. Qua structuur complexere aandeelhouders- en ledenvergaderingen, vragen om controleerbare aanpak die aansluit bij de desbetreffende statuten.

  De juiste technologie kan een hoop werk uit handen nemen en maakt het (naderhand) eenvoudig controleerbaar. Hoe vertaal je de statuten naar een stemsysteem? En aan welke eisen moet een stemsysteem voldoen? Hoe ga je om met stemmen op afstand, stemmen met een volmacht en stemmen op basis een stemgewicht?