4 redenen waarom alleen het gebruik van een tool voor een evenement niet goed genoeg is

Published On: 7 september 2023| 425 words| Categories: Blogs|

Je ontkomt er niet meer aan: om de deelnemers te informeren en te betrekken tijdens een evenement, heb je een tool of een platform nodig. Zo kan elke deelnemer een vraag insturen, meedoen aan leuke interactiemomenten (zoals pollingen en WordClouds) en hebben ze de agenda bij de hand. Maar met een simpel tooltje ben je er nog niet. Hier zijn vier redenen waarom alleen het gebruik van een tool tijdens je evenement niet voldoende is en je een expert moet inhuren.

  1. Je hebt er geen tijd voor

Ter voorbereiding van het evenement heb je het al druk zat met organisatorische taken voor de catering, locatie, registratie, etc. Je hebt er geen tijd voor om een heel platform te leren kennen en vooraf in te richten. Ook tijdens het evenement is het voor jouzelf veel te veel gedoe als je al die tools ook nog moet gaan managen.

  1. Ook de techniek heeft er geen tijd voor

De techniek heeft eigenlijk andere aandachtspunten zoals het geluid en de PowerPoints die getoond moeten worden op beeld. Als zij ook aandacht moeten besteden aan het platform, gaat dat ten koste van hun eigen werk. Zij zijn vaak ook niet bekend met alle platformen en de werking ervan.

  1. Je bent geen expert

Interactie moet soepel verlopen zodat deelnemers enthousiast worden en meedoen. Duurt de onboarding te lang? Hebben deelnemers problemen met inloggen, een accountje aanmaken en een vraag insturen? Dan haken ze af. De spreker wilt ondertussen ook door met zijn verhaal en roept al ‘laat maar’ voordat alles eindelijk draait. Laat dit door een expert doen!

  1. Teveel losse tooltjes zorgt voor verwarring

Het is natuurlijk niet handig voor deelnemers als zij allemaal zelf losse tooltjes moeten gaan downloaden om ergens een agenda te bekijken, ergens anders vragen in te dienen en weer ergens anders een WordCloud in te vullen. Het is een onmogelijke opgave om alle deelnemers op het juiste moment in de juiste tool te hebben. Hierdoor haken de mensen ook af. In plaats daarvan kan je beter een alles-in-één platform gebruiken. Zo behoud je het overzicht voor de deelnemers, maar ook voor jezelf!

Savvy Service

Savvy Congress biedt meer dan een platform. Het team van Savvy staat klaar om je te ondersteunen vooraf, tijdens en na je evenement. Met het platform kunnen deelnemers de agenda bekijken, meedoen met interactiemogelijkheden en vragen stellen. Het Savvy team is tijdens je hybride, online of fysieke evenement aanwezig om al je zorgen weg te nemen.

HOW CAN WE HELP

DEMO AANVRAAG

BELLEN

085 – 76 02 560

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF