5 tips voor het creëren van een duurzaam evenement

Published On: 7 februari 2023| 414 words| Categories: Blogs|
  1. Moedig deelnemers actief aan om deel van de verandering te zijn

Inspireer deelnemers om mee te doen met duurzaamheid. Communiceer je doelen voor het evenement en help hen betere keuzes te maken door bijvoorbeeld reisadvies te geven. Door je deelnemers te betrekken bij het proces zal het slagingspercentage voor een duurzaam evenement veel hoger eindigen, dan wanneer je hen alleen informeert.

  1. Laat deelnemers en gasten hun aanwezigheid bevestigen

Door uw gasten en deelnemers hun aanwezigheid te laten bevestigen voor het evenement, kunt u het evenement nauwkeuriger plannen. Als je weet hoeveel deelnemers aanwezig zijn en wie er op het evenement zal eten, betekent dat je meer controle hebt over materiaal- en voedselverspilling.

  1. Plantaardige voedsel- en materiaalverspilling

Voedsel en materialen zijn een veel voorkomend onderdeel van evenementen. Een manier om de kosten en je uitstoot te verlagen is de juiste keuzes maken die een lagere impact hebben op het milieu.

Geef bijvoorbeeld prioriteit aan veganistisch en vegetarisch eten in plaats van vlees en vis. Rood vlees is een grote bijdrage aan de wereldwijde uitstoot. Als u een vlees of visbuffet aanbiedt, wat dacht je dan van het vervangen van een gerecht die op is door een vegetarisch gerecht in plaats van het vlees of vis aan te vullen? Heb je overwogen om lokale en seizoensgebonden voedingsmiddelen aan te bieden?

Als u naamkaartjes nodig heeft, waarom druk je deze dan niet af zodra de gast is gearriveerd? Dit vermindert het aantal onnodige afdrukken voor no-shows. Overweeg de badges te printen op zaadpapier of digitaal aan te bieden. Heb je echt posters en banners nodig die je niet meerdere keren kunt gebruiken? Een simpele truc is om geen datum of locatie op de materialen te zetten; zo kan je het altijd blijven gebruiken, ongeacht een wijziging.

  1. Voeg een educatief recyclingstation toe

Informeer je gasten over wat er in elke bak gaat. De kans is groot dat ze dit onthouden en deze informatie meenemen na het evenement. De kans dat ze anderen leren over recycling is groter dan wanneer ze dit niet op jouw evenement hadden geleerd. Zorg voor een vertegenwoordiger op het evenement waar deelnemers tijdens het evenement vragen kunnen stellen.

  1. Laat de goodiebags maar liggen

Goodiebags of freebies zijn vaak merkmateriaal objecten zoals pennen, mokken, sleutelhangers, notitieboekjes etc. Vraag jezelf af, moet je echt goodiebags uitdelen en wil je echt dat je publiek/deelnemers/aanwezigen je herinneren door een goodiebag? Of zijn er andere, betere manieren om een indruk te maken?

HOW CAN WE HELP

DEMO AANVRAAG

BELLEN

085 – 76 02 560

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF