AI vs. Human Touch

Published On: 7 september 2023| 516 words| Categories: Blogs|

Menselijke ondersteuning is nodig – maar waarom?

Wat de toekomst gaat brengen, is onzeker. De technologie ontwikkelt zich snel en AI brengt zijn opmars in vele sectoren. Het is een nieuwe oplossing die veel werk kan overnemen.

Toch is het onmogelijk om data of AI de technische aspecten van een evenement te laten overnemen. Ter illustratie: als je een evenement organiseert en microfoons voor de spreker regelt, wil je dat er een technicus aanwezig is om de microfoon klaar te maken en eventuele problemen op te lossen die zich tijdens het evenement kunnen voordoen. Als de microfoon het niet doet, kan de spreker sessie in principe niet doorgaan voor een groot publiek.

Hetzelfde geldt voor technische toepassingen. Als er iets misgaat met een bepaalde tool of platform, wil je dat een expert dit probleem zo snel mogelijk oplost, het liefst zonder dat het publiek het merkt.

Bij Savvy Congress geloven we in het belang van de menselijke maat. Onze projectcoördinatoren staan ​​klaar om onze opdrachtgevers bij te staan ​​en te luisteren naar hun specifieke wensen en behoeften. Ons ontwikkelteam zit bovenop ons hele systeem, controleert en update en staat klaar om mee te denken over verbeteringen. Onze operators zijn op locatie om het platform te beheren, inclusief livestreaming, interactiemogelijkheden, chat en Q&A.

Waarom AI niet overal werkt

AI kan zeker veel gemak bieden. Het is snel, kan grote hoeveelheden gegevens snel analyseren en maakt in wezen geen menselijke fouten.

Tegelijkertijd zijn er veel discussies gaande over de keerzijde van AI. Het meest vooruitstrevende: het gebruik van AI in het dagelijks leven vermindert de werkgelegenheid dramatisch, omdat het steeds meer banen overneemt.

Belangrijker nog is dat het AI aan creativiteit en een zekere menselijke inslag ontbreekt. De producten die het produceert zijn gebaseerd op data, maar missen menselijke input. Bij het schrijven van een sprekers biografie richt het AI-product zich bijvoorbeeld op de belangrijkste feiten. Hoewel deze waar en nuttig kunnen zijn, kan de biografie te eenvoudig en emotieloos overkomen, en daarom te saai.

 • AI in de evenementenbranche

  Uiteraard biedt AI ook oplossingen voor de evenementenbranche. Eenvoudige processen kunnen door ChatGTP’s worden overgenomen, en nog belangrijker: ze kunnen inspiratie bieden en helpen bij het organiseren van het evenement.

  Enkele voorbeelden:

  • Evenementsuggesties
  • Het maken van planningen en tijdschema’s
  • Schrijven van sprekersbiografieën en introducties
  • Het creëren van namen en logo’s voor evenementen
  • E-mails over promotionele evenementen
HOW CAN WE HELP

DEMO AANVRAAG

BELLEN

085 – 76 02 560

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF