Zuid Hollands landschap

Published On: 23 juni 2021| 473 words| Categories: |

Als wandelaar kun je zelfstandig opzoek gaan naar de paaltjes om vervolgens de QR-code te scannen. Hiervoor is het niet nodig eerst een App te downloaden. Na het scannen van de code is gelijk informatie beschikbaar over de omgeving. Van de Rode bosmier tot Rododendrons. Geen zin om de paaltjes te zoeken? De ingebouwde kaart zal direct aangeven waar in het landgoed de verschillende paaltjes staan.

BOSWACHTER, VRIJWILLIGER, DONATEURS

Zoals veel stichtingen is ook het Zuid Hollands Landschap sterk afhankelijk van haar donateurs en vrijwilligers om hetgeen ze in beheer hebben goed te onderhouden. Veel vrijwilligers werken mee aan het onderhoud. Sponsors en donateurs dragen mede zorg voor de financiële middelen. Dagelijks werkt men hard aan het werven van nieuwe donateurs.

Af en toe doet men een beroept op de hulp van de boswachter om met een grote groep wandelaars een wandeling maken. De boswachter vertelt tijdens de wandeling over de bijzonderheden op ‘zijn’ terrein. De waardering is vaak enorm en bezoekers zijn dan in de regel snel bereid om donateur te worden.

Echter, de boswachter heeft veel andere taken en het is helaas niet mogelijk om elke week met een groep door een gebied te wandelen. Het zou ook een te groot beroep doen op de inzet van alle vrijwilligers die verbonden zijn aan het Zuid Hollands Landschap.

INTERACTIEVE EDUCATIEVE WANDELTOCHT

Op het mooie Landgoed Ockenburgh gebeurt er iets opmerkelijks. Op verschillende plekken verrezen paaltjes met daarop een unieke QR-code. Het zijn met zorg gekozen plekken waar de boswachter zeker iets over te vertellen heeft. Wie QR-code scant ontdekt het verhaal van de boswachter. Op het oude landgoed staan op zeven verschillende plekken deze paaltjes. Zo kwam de interactieve educatieve wandeling in het landgoed tot stand.

TECHNIEK

Het mobiele 4G bereik is in deze omgeving niet altijd even goed. Savvy heeft hier een slimme techniek voor ontwikkeld en zorgt er voor dat de noodzakelijk gegevens altijd beschikbaar zijn, los van het 4G bereik op dat moment. Dit maakt de afhankelijkheid van 4G in een buitengebied een stuk kleiner.

De interactieve wandeling werd gerealiseerd op Savvy Tour. Savvy Tour is het platform als het gaat om het in eigenbeheer opzetten van een interactieve (educatieve) tour. Door gebruik te maken van een CMS is het beheer geheel in handen van het Zuid Hollands Landschap. Dit geeft Zuid Hollands Landschap enorm veel flexibiliteit en schaalbaarheid. Savvy Tour bevat tevens de mogelijkheid de kennis te toetsen middels enkel vragen bij elk paaltje.

KOFFIE MET APPELTAART

Scan je als wandelaar meerdere QR-codes, dan zal de virtuele boswachter je vriendelijk vragen of je de nieuwsbrief wilt ontvangen of misschien wel donateur wilt worden. Wie daar op ingaat krijgt direct per email een voucher, goed voor een korting op de koffie met appeltaart bij Brasserie Ock en/of een korting op een plantje bij het nabijgelegen tuincentrum Ockenburgh.

HOW CAN WE HELP

DEMO AANVRAAG

BELLEN

085 – 76 02 560

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF