De digitale tolkenbooth voor jouw event

Published On: 12 december 2022| 297 words| Categories: Innovaties|

De talenmogelijkheden binnen het Savvy systeem zijn uitgebreid met een tolkenbooth. Zo kan de tolk in een eigen omgeving de livestream volgen en met andere tolken overleggen, indien gewenst. In samenwerking met verschillende tolken heeft het Savvy team de afgelopen maanden hard gewerkt aan een systeem dat makkelijk in gebruik is voor de tolken zelf.

In een wereld waar digitalisering en internationalisering voorop staan, wordt het steeds gebruikelijker om evenementen toegankelijk te maken voor een bredere groep toeschouwers. Met de digitale mogelijkheden van nu, kan iedereen vanuit de hele wereld aansluiten bij een online of hybride evenement.

Om deze toegankelijkheid te ondersteunen was het Savvy platform al in verschillende talen beschikbaar. Nu is het platform uitgebreid met een tolkenfunctie.

Hoe werkt het?

Wanneer de deelnemer is ingelogd, was het al mogelijk om via het homescherm de taal van het systeem te veranderen. Eenmaal in de plenaire zaal, kan de deelnemer linksboven de tolk aanzetten indien gewenst.

De tolk logt in op twee tabbladen of laptops. Via het eerste scherm volgt hij de livestream. Met de tweede logt hij in op de tolkenomgeving. Dit is zijn werkruimte. Indien er meerdere tolken bij het evenement betrokken zijn, is het mogelijk om de webcam aan te doen en met elkaar te praten via de Intercom. Ook zit er een chat ingebouwd waar ze snel met elkaar kunnen schakelen.

Bovenin het scherm zijn er verschillende functionaliteiten beschikbaar. Hier kan de tolk bijvoorbeeld de taal selecteren en ‘live’ gaan op het moment dat hij gaat tolken. Door de ‘mute’-knop in te drukken kan hij deze kort pauzeren bijvoorbeeld wanneer hij even moet hoesten.

Wil je meer weten hoe je jouw evenement op internationaal vlak kan verbeteren? Neem dan contact met ons op of vraag een demo aan. 

HOW CAN WE HELP

DEMO AANVRAAG

BELLEN

085 – 76 02 560

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF