Green Friday

Published On: 9 december 2022| 554 words| Categories: Blogs|

Green Friday: Wat houdt het in?

Green Friday is een beweging tegen de onhoudbare massa consumptie en wegwerpcultuur van Black Friday. Het doel is om mensen bewuster te maken over de negatieve effecten van Black Friday op zowel het milieu als onze samenleving. Het moedigt mensen aan om na te denken over hun winkelgedrag en betere beslissingen te nemen.

Black Friday is een Noord-Amerikaanse ‘traditie’ die de afgelopen jaren over is gewaaid naar de rest van de wereld. Het wordt de dag na Thanksgiving gehouden en heeft een vergelijkbare vervolg kortingsdag genaamd Cyber-Monday. Black Friday werd oorspronkelijk gebruikt als middel om de economische gezondheid en het consumentenvertrouwen in de VS te meten. In de jaren vijftig kwamen er massa’s mensen op straat voor de grote kortingen. In de jaren 2000 begon echter de ophoping, gevechten, geweld, risico’s van menigten, ieder-voor-zich-mentaliteit en sterfgevallen. Mensen zijn niet alleen gekke shoppers geworden met weinig respect voor anderen. Ook is er een grote impact op het milieu met de plotselinge toename van de vraag, verzending, leveringen en retourverzendingen.

Wat is Black Friday?

Wat heeft Savvy Congress gedaan deze Green Friday?

Niet alleen deed Savvy Congress niet mee aan Black Friday. Ook schonk Savvy bomen aan Trees For All en sloot de Sustainability Coordinator van Savvy zich aan het ‘Green Friday Forest Event’ van Trees For All op 25 november 2022. Alle bedrijven en vrijwilligers die deelnamen aan het Black Friday project werden naar het Oudlandse bos vlakbij Steenbergen gebracht. Daar werden inheemse soorten bomen geplant, waaronder de hazelaar, meidoorn, winterlinde, zwarte els en zachte berk. Vrijwilligers kregen informatie over het planten van bomen en struiken en er werd een toespraak gehouden over de noodzaak van Green Friday. Het was erg goed om te beseffen dat het planten van de bomen nodig is voor de toekomst en onze toekomstige generaties. De bomen om ons heen staan er omdat onze vorige generaties de bomen en planten hebben onderhouden.

Wat kan JIJ doen?

In plaats van het vallen voor de impulsaankopen, zijn hier enkele tips hoe jij kan deelnemen aan Green Friday:

HOW CAN WE HELP

DEMO AANVRAAG

BELLEN

085 – 76 02 560

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF