RECHTSGELDIG STEMMEN BIJ ONLINE AVA’S EN ALV’S

Published On: 17 januari 2022| 440 words| Categories: Blogs|

Savvy is al jaren bezig met slimme online oplossingen voor vergaderingen en evenementen, met de komst van COVID-19 schoot de vraag naar online platformen de lucht in. Bedrijven, verenigingen en andere organisaties moesten opeens massaal op zoek naar online alternatieven voor hun vergaderingen en evenementen. Voor veel partijen een hele nieuwe wereld waardoor men vaak niet wist waar te beginnen. Al snel kwamen opdrachtgevers uit bij de bekende alternatieven. Maar hoe organiseer je jouw vergadering met aandeelhouders en stemgewicht nou online? En is het dan wel rechtsgeldig?

VEILIG STEMMEN

Er waren veel onduidelijkheden en beperkte mogelijkheden om fysiek samen te komen, dus de overheid kwam in april 2020 met de corona spoedwet. Deze wet maakt het mogelijk dat het bestuur ervoor kan kiezen om de vergadering via de elektronische weg te organiseren of de vergadering uit te stellen.

Op deze manier kunnen verenigingen alsnog een rechtsgeldige Algemene Ledenvergadering (ALV) en Algemene vergadering voor aandeelhouders (AVA) organiseren op een veilige manier. Hierbij is het wel van belang dat het platform AVG-proof is en de elektronische omgeving natuurlijk goed werkt.

Savvy zorgt voor een systeem wat geheel is afgestemd op u statuten, met alle mogelijkheden die u nodig heeft voor een volwaardige ALV.

Aangezien de tijdelijke wet in ieder geval is verlengd tot 2 februari 2022 en het vermoedden er is dat het een definitieve wet zal worden, is het belangrijk om in kaart te brengen hoe het nemen van besluiten tijdens een online ALV op een rechtsgeldige manier verloopt. Graag nemen wij dan ook de verschillende stemmogelijkheden door die onderdeel zijn van het Savvy platform en waarom deze van belang zijn bij de vergadering.

DIGITAAL SPEEDDATEN NIEUW IN SAVVY

Ben je geïnteresseerd in het verder betrekken van deelnemers en netwerken? De AVA kan natuurlijk voor de online deelnemers afsluiten met een digitale ‘speed-date’ of 1 op 1 netwerken!

Het platform van Savvy beschikt nu ook over een mogelijkheid om digitaal te speeddaten. Zoek je een manier om jouw evenement interactief en dynamisch te maken? Is er een behoefte bij jouw doelgroep om nader kennis te maken met elkaar? Plan dan een speeddate in tijdens jouw online of hybride evenement. Het platform van Savvy biedt een veilige, prettige en betrouwbare manier om mensen met elkaar in contact te brengen. Wellicht komt hier wel een nieuwe succesvolle relatie uit voort. Hoe waardevol is dit voor jouw evenement? Wij horen het graag van je.

HOW CAN WE HELP

DEMO AANVRAAG

BELLEN

085 – 76 02 560

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF