Red een boom, plant een boom – met Savvy

Published On: 7 december 2021| 258 words| Categories: Blogs|

Terwijl wij er naar streven om groener en duurzamer te worden en het plasticverbruik aan te pakken, moeten we ook nadenken over ons papierverbruik. Niet alleen als individuelen, maar ook als organisaties.

Congressen en conferenties, om een paar te noemen, zijn berucht om hun papierverspilling. Hoewel papier gerecycled kan worden, is de snelheid waarmee we bomen kappen niet duurzaam en kan het zeer schadelijk voor het milieu zijn.

Papier wordt ook vaak verbrand om er vanaf te komen – dat CO2 uitstoot in de atmosfeer.

  • 14% van de ontbossing wordt veroorzaakt door de vraag naar papierwaren. Dat betekent dat er jaarlijks 4,1 miljoen hectare bos wordt gekapt – een gebied zo groot als Nederland.
  • Er wordt gemiddeld 230 kg nieuw papier per persoon per jaar geconsumeerd.
  • 10L water wordt gebruikt bij de productie van 1 vel A4-papier.

Onderzoek suggereert dat 1 dennenboom (10m hoog met een gemiddelde diameter van 30cm) 8000 vellen A4-papier maakt. Een conferentie van 600 deelnemers met mappen vol papier kan gelijk staan aan 1/2 tot 1 hele dennenboom.*

DE DIGITALE OPLOSSING

Savvy Congress zorgt al jaren voor een duurzamere benadering van evenementen in termen van papierverbruik. Onze digitale oplossing bevat een persoonlijke agenda; presentaties; opties om te stemmen; mogelijkheden om aantekeningen te maken en een chatroom.

Savvy introduceert opnieuw haar ‘RED EEN BOOM, PLANT EEN BOOM’ actie waarbij we voor elke boom die ‘gered’ wordt door geen papier te verbruiken, een boom planten.

Werk je in 2022 met een Savvy Congres oplossing (online, hybride of fysiek) dan planten wij een boom per project.

*Dit is een gemiddelde schatting en is afhankelijk van de boom

HOW CAN WE HELP

DEMO AANVRAAG

BELLEN

085 – 76 02 560

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF