Buma/Stemra

Published On: 23 juni 2021| 400 words| Categories: |

Buma/Stemra verlenen licenties aan muziekgebruikers en keren de geïnde gelden uit aan de rechthebbenden; componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers. Tijdens de algemene leden vergadering van Buma/Stemra krijgen leden de mogelijkheid om hun stem uit te brengen. Het uitgangspunt is om zoveel mogelijk van de meer dan 26.000 leden mee te laten stemmen, ieder met zijn eigen stemgewicht. Ook leden die niet bij de ledenvergadering aanwezig konden zijn, kregen de kans om te stemmen. Met inzet van verschillende slimme technologieën van Savvy heeft Buma/ Stemra een oplossing gevonden voor deze complexe uitdaging.

HET UITGANGSPUNT

Buma/Stemra belichamen ieder een separate rechtspersoon. Daarnaast hebben verschillende leden, verschillende stemgewichten. Savvy Vote heeft de mogelijkheid om elk lid een stemgewicht toe te kennen. Deze functie maakte het mogelijk om complexe stemrondes – op basis van de twee verschillende statuten- snel en efficiënt te laten verlopen. Ook het stemmen namens andere leden, middels een volmacht en bijbehorend stemgewicht, kon eenvoudig ingeregeld worden.

OP AFSTAND DEELNEMEN

Voor de leden die fysiek niet aanwezig waren en de ledenvergadering wel wilden volgen, was er een live audio stream. Via deze live audio stream konden ze live volgen wat er besproken werd.

Middels Savvy Vote konden de leden op afstand eenvoudig deelnemen aan de verschillende stemrondes. Dankzij eVote kon een grote groep leden tijdens de vergadering remote hun stem uitbrengen, rekening houdend met het individuele stemgewicht.

EENVOUDIG OP EIGEN DEVICE

Buma/Stemra koos er bewust voor om de leden gebruik te laten maken van hun eigen device om deel te nemen aan de verschillende stemrondes. Leden kregen bij aankomst middels  een sms-bericht een code waarmee ze op hun eigen device toegang kregen tot Savvy Vote. Leden die de ledenvergadering volgden via de live audio stream kregen een sms-bericht met de code die toegang gaf tot Savvy Vote met de audio stream. Het was aan de leden zelf om gebruikt te maken van hun 3g/4g verbinding of het door Savvy gefaciliteerde WIFI netwerk.

DE STEM VAN SAVVY

Alles bij elkaar een complexe opzet met veel verschillende factoren om rekening mee te houden. Door het advies van het Savvy-team om verschillende slimme tools uit de diverse Savvy Congress oplossingen aan elkaar te koppelen, kreeg Buma/Stemra een eenvoudig werkende multi-inzetbare stemoplossing. Zo kregen alle leden hun welverdiende stem.

Meer weten over de mogelijkheden van Savvy Vote? Lees dan hier verder, of schrijf je in voor een gratis demo.

HOW CAN WE HELP

DEMO AANVRAAG

BELLEN

085 – 76 02 560

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF