Christiaanse-Taxateur

Published On: 23 juni 2021| 644 words| Categories: |

Breakout rooms zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van kennisevenementen. Tijdens open dagen, bedrijvendagen, congressen en vergaderingen is het van groot belang dat deelnemers, leden, klanten of bezoekers met elkaar in gesprek gaan. Maar hoe organiseer je nou zoiets online? Wat nou als je 200 studenten hebt die elk op een ander moment gesprekken hebben met 25 verschillende bedrijven? Geef hier maar eens online een invulling aan.

Breakout rooms zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van kennisevenementen. Tijdens een open dag, bedrijvendag, congres of vergadering is het van groot belang dat deelnemers, leden of bezoekers met elkaar in gesprek gaan. Maar hoe organiseer je nou zoiets online? Wat nou als je 200 studenten hebt die elk op een ander moment gesprekken hebben met 25 verschillende bedrijven? Geef hier maar eens online een invulling aan.

Ties Bos, Commissaris Extern van R.F.V. Christiaanse-Taxateur (CT), zat met dezelfde uitdaging. CT is de grootste fiscale studievereniging van Nederland uit Rotterdam. Jaarlijks organiseren zij de Fiscale Bedrijvendag. Deze Bedrijvendag is de gelegenheid voor de studenten om kennis te maken met potentiële werkgevers. De studenten krijgen zo de mogelijkheid om in contact te komen met recruiters en medewerkers van de kantoren. Het is voor zowel de studenten als de kantoren de uitgelezen kans voor een kennismaking.

“Het platform van Savvy werkte heel goed. Voor zo’n soort evenement zal ik het iedereen aanraden!” – Medewerker van één van de kantoren.

VAN FYSIEK NAAR ONLINE

Normaliter vond de Bedrijvendag plaats op een fysieke locatie. Dit jaar moest de CT op zoek naar een partner om dit online mee te organiseren. Hierbij vonden ze het vooral belangrijk dat de fysieke dag zo goed mogelijk werd omgeschreven naar een digitale versie met verschillende onderdelen. Zo bestond het programma uit een-op-een gesprekken, rondetafelgesprekken, workshops en plenaire activiteiten. De studenten konden zich inschrijven voor de verschillende onderdelen en hun voorkeur uitspreken met welke kantoren zij in gesprek wilden gaan.

Na het inloggen had elke student een persoonlijke agenda. Via deze agenda konden de studenten eenvoudig en tijdig naar de juiste kamers. Deze kamers hadden elk hun eigen functionaliteiten. In deze kamers hadden de kantoren de regie. Zo konden ze zien wie er in de kamer aanwezig was, wie hun virtuele hand op staken en indien nodig konden ze de studenten muten. Na elke ronde klonk er een luide gong en wisten de studenten dat er gewisseld kon worden.

“Het online platform was makkelijk te gebruiken, erg overzichtelijk en mooi vormgegeven. Voor de bedrijvendag was het een perfect platform.” – Wolke Verkerk, student Fiscaal Recht

EIGEN HUISSTIJL

De kamers waren volledig ingericht naar huisstijl van de kantoren. Aangezien de kennismaking met de kantoren centraal stond, waren de logo’s continu te zien in de plenaire ruimte en waren de kamers vernoemd naar de kantoren. Hierdoor was het gemakkelijk voor de studenten te herkennen. De medewerkers van de kantoren konden gemakkelijk vanuit huis of vanuit kantoor deelnemen aan de Bedrijvendag en hadden gelijk overzichtelijk met wie zijn een gesprek hadden.

TECHNISCHE PARTNER

Voor het bestuur en de commissie van CT was het belangrijk dat de technische partner in meer voorzag dan alleen het leveren van het platform. Ze waren op zoek naar een full servicepartner, waarbij ze steun zouden krijgen bij de organisatie, die in een locatie konden voorzien en die het projectmanagement in handen neemt. Zo kon de commissie zich volledig richten op de inhoud van de Bedrijvendag.

Ties zou deze online oplossing zeker aan zijn opvolgers aanraden. Tuurlijk missen de studenten en de kantoren het fysieke contact, maar met de online oplossing van Savvy Congress kon er een volwaardig alternatief worden neergezet. De studenten, kantoren en het bestuur kijken terug op een zeer geslaagde dag.

Benieuwd of Savvy ook voor jou de oplossing heeft voor jouw online of hybride bedrijvendag of open dag? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of plan een demo in.

HOW CAN WE HELP

DEMO AANVRAAG

BELLEN

085 – 76 02 560

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF