Waarom je gamification moet gebruiken bij jouw evenement

Published On: 23 maart 2023| 577 words| Categories: Blogs|

Gamification wordt steeds meer erkend als een bron van interactie tussen bezoekers van evenementen, organisaties en hun doelgroepen. Hiermee kunnen organisaties een ‘speels’ element implementeren om de aandacht van mensen te trekken en hun enthousiasme aan te wakkeren.

Wat is gamification?

Gamification is de techniek om game-elementen toe te voegen aan niet-game-gerelateerde activiteiten. Het heeft de mogelijkheid om de participatie en productiviteit te verbeteren en de betrokkenheid bij producten, procedures en inhoud te vergroten. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de deelname of afronding van veiligheidsproceduretrainingen voor personeelsleden te vergroten. Door het leuk te maken, zijn mensen meer bereid om mee te doen.

Waarom je gamification moet implementeren in jouw evenement

Gamification kan op verschillende gebieden helpen:

  • Onboarding van nieuwe medewerkers: dialoog aangaan in plaats van eenzijdige informatie.
  • Trainingsresultaten verbeteren: door de betrokkenheid te vergroten en leren een ‘spel’ te maken, onthouden deelnemers sneller wat ze hebben geleerd en behalen ze hogere scores.
  • Maak van saaie of routinematige inhoud/training een boeiende ervaring: maak bijvoorbeeld van een routinematige veiligheidstraining, die meestal niet opwindend is, een leuke leerervaring. Dat houdt medewerkers op hun beurt up-to-date.
  • Teambuilding: nieuwe teamleden introduceren en vertrouwen opbouwen onder medewerkers. Dit verbetert het teamwerk en stimuleert samenwerking.
  • Verbetering van de productiviteit en resultaten: het vergroten van het natuurlijke concurrentievermogen tussen medewerkers verbetert de productiviteit en de winst van het bedrijf.
  • Het meten van real-time prestaties: het meten van het succes van medewerkers en succestrends en aan de andere kant ook herkennen of iemand het moeilijk heeft. Opsporen en oplossen van eventuele kennislacunes.
  • Motivatie door middel van beloningen is ook een krachtig hulpmiddel om de betrokkenheid op peil te houden. Het gebruik van een puntensysteem voor echte beloningen (zoals een extra vrije dag of cadeaukaart) kan een effectieve stimulans zijn voor bijvoorbeeld het voltooien van taken.

Bron: Valamis & Kanazawa

Meer weten over hoe Savvy Congress kan bijdragen aan uw interactieve evenement?

Hoe implementeert Savvy Congress gamification?

Er zijn verschillende manieren om gamification in je evenement te implementeren. Savvy Congress denkt mee en kan je helpen bij het vinden van de juiste invulling van je evenement.

Quizzen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in situaties waarin het oplossen van problemen of nieuwe kennis moet worden getest. Gebruik bijvoorbeeld op punten gebaseerde leaderboards of badges die de hoogste scores belonen. Met de quizmogelijkheden van Savvy kunnen deelnemers verschillende soorten vragen beantwoorden en onderweg punten verdienen.

Storytelling kan worden gebruikt om de betrokkenheid te vergroten. Door van een situatie een verhaal te maken waarin mensen een rol kunnen spelen, worden de sterke en zwakke punten van een deelnemer zichtbaar. Met Savvy Tour is het mogelijk om verschillende QR-codes in een evenement te implementeren die het verhaal vertellen. Per verhaallijn kan er een QR-code zijn die een informatief doel heeft of een interactief doel met bijvoorbeeld de quizmogelijkheden.

HOW CAN WE HELP

DEMO AANVRAAG

BELLEN

085 – 76 02 560

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF