Duurzaamheid en de Sustainability Coordinator

Published On: 8 november 2021| 589 words| Categories: Blogs|

Met het slimme platform dat de fysieke en online event wereld samenbrengt, is Savvy Congress een voorloper op het gebied van duurzame alternatieven voor fysieke events.

De interactieve tools van Savvy geeft elke deelnemer een volwaardige beleving, terwijl de impact op het milieu drastisch lager is. 

Live-evenementen zullen altijd (deels) blijven bestaan. Dit is omdat wij als een gezamelijke volk eenmaal sociale wezens zijn, die van interactie en ervaringen houden.

Maar niet iedereen kan of wil fysiek deelnemen aan deze evenementen.

Emissions from different modes of transport
 • Vlucht van Parijs naar Amsterdam: 430km – 57,19kg CO2 (+ 52,03kg secundaire effecten, 109,22kg in totaal)

 • Trein van Schiphol Airport naar Utrecht Centraal Station: 34km – 1,394kg CO2;

 • Taxi van Utrecht Centraal Station naar het Spoorwegmuseum: 5,5km ̶  236,5g;

 • Bij de terugreis heb je dezelfde impact.

 • Dit telt op tot een totale ecologische footprint van 221,71 kg CO2 voor één persoon, exclusief verschillende andere factoren.

  221,71 kg CO2 is vergelijkbaar met het opladen van 26.969 smartphones. Dit is een ruwe schatting, maar het geeft een goed idee van hoeveel CO2 er wordt geproduceerd.

DE NIEUWE SUSTAINABILITY COORDINATOR VAN SAVVY CONGRESS:

Hallo! Mijn naam is Holly Georgia en ik werk bij Savvy Congress als Sustainability Coordinator. Naast Savvy volg ik ook de masteropleiding Strategic Events Management bij BUAS in Breda. Dit is als gevolg na mijn bacheloropleiding in Evenementenbeheer. Ik heb een sterke affiniteit met duurzaamheid en het milieu, en doe graag zelf aan duurzame activiteiten zoals bomen planten!

Verder ben ik ook een dierenliefhebber en lichtelijk geobsedeerd met kamerplanten! Wij hebben zelfs al een kleine collectie aan planten op kantoor.

WAT VERWACHT SAVVY CONGRESS?

Savvy Congress verwacht dat bedrijven en grote verenigingen de komende periode het thema duurzaamheid nog meer prioriteit zullen moeten geven. Prioriteit in alle bedrijfsonderdelen. Niet alleen om relevant en aantrekkelijk te blijven, maar ook om te laten zien dat je verantwoordelijkheid neemt en die omzet in concrete acties.

De behoefte aan duurzaamheid en milieubewust bezig zijn wordt steeds sterker. Dit gaat gelijk op met de trend in de maatschappij, waarbij het belang van duurzaamheid steeds breder gedragen wordt. De gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering, een direct resultaat van ons niet-duurzame gebruik van hulpbronnen, zijn nu onmiskenbaar. We realiseren ons steeds meer dat we allemaal verantwoordelijkheid moeten nemen en moeten streven naar een duurzamer leven.

Duurzaamheid biedt echter ook kansen voor bedrijven en organisaties:

 • De aantrekkelijkheid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor (potentiële) klanten en leveranciers
 • Kostenreducties op lange termijn;
 • De aantrekkelijkheid van de organisatie voor huidige en toekomstige medewerkers;
 • De kennis en het gevoel dat gepaard gaat met de wetenschap dat je actief probeert de wereld een betere plek te maken.

GRATIS DUURZAAMHEID TIP

In plaats van iemand een boeket bloemen te geven voor bijvoorbeeld een prijsuitreiking of als bedankje, kan je ook een plant geven die ook als decoratie voor jouw evenement had kunnen worden gebruikt. Snijbloemen hebben een grote ecologische footprint door transport, koeling en het kweken in kassen. Bovendien hebben ze ook maar een levensduur van ongeveer 1 week. Planten -hoewel af en toe gekweekt en getransporteerd op dezelfde manier als snijbloemen- hebben een veel langere levensduur, kunnen nakomelingen produceren en nemen CO2 op.

HOW CAN WE HELP

DEMO AANVRAAG

BELLEN

085 – 76 02 560

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF